ПУНКТ ЗА БАЗИРАНЕ ВАРНА ДОМАКИНСТВА НА ДЪРЖАВНИЯ ВОЕНЕН ШАМПИОНАТ ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИЧКИ ЗА 2019 ГОДИНА

Oct 01

През тази година за първи път Пункт за базиране Варна е домакин на Държавния военен шампионат по футбол на малки вратички.

Турнирът беше открит от началника на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров, който пожела успех на участниците. В приветствието си към армейските футболисти той подчерта голямото значение на спортните занимания не само за поддържане на добра форма и за здравословното състояние на отделния военнослужещ, но и  ролята им за утвърждаване на колективния дух на взаимопомощ, феърплей и чисто спортна надпревара.

Капитан I ранг Петко Якимов, председател на Военноморски спортен клуб Варна и командир на Пункт за базиране Варна, връчи на водачите на отбори спортни флагчета и призова за честна игра.

Дванадесетте отбора, участващи в надпреварата, са от Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Силите за специални операции, 2-ра механизирана бригада, 61-ва механизирани бригада, Служба „Военна информация”, Служба „Военна полиция”, Националната гвардейска част, Националния  военен университет „Васил Левски” и Висшето военноморско училище „Н. Й.,Вапцаров”.

Жребият определи първата среща да е между футболистите на Служба „Военна полиция” и 2-ра механизирана бригада.

Първенството ще продължи до петък, когато ще се изиграе финалната среща. Освен носителят на Купата, тогава ще бъдат обявени и наградени  най-добрият нападател, най-добрият защитник, най-добрият вратар и най-полезният за отбора футболист.