КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОМОРСКИЯ КОМПОНЕНТ НА КРАЛСТВО БЕЛГИЯ Е НА ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ВМС

Sep 25

По програмата за двустранно сътрудничество от 24 до 26 септември 2019 г. на официално посещение в Щаба на Военноморските сили е командирът на Военноморския компонент на Въоръжените сили на Кралство Белгия контраадмирал Уим Роберехт. Това е петата делегация от Кралство Белгия която посещава Военноморските ни сили.

На 25 септември контраадмирал Роберехт бе посрещнат от командира на ВМС на Република България контраадмирал Кирил Михайлов с официална церемония пред сградата на Адмиралтейството.

След церемонията, в Щаба на Военноморските сили, се проведоха разговори между двамата командващи, по време на които командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Михайлов запозна контраадмирал Роберехт с историята, традициите, плановете за модернизация и възможностите на ВМС на Р България. Също така бяха обсъдени въпроси по отношение на обмяна на опит и поуки от практиката между ВМС на Кралство Белгия и ВМС на Р България, начините за обучение на наши специалисти в Кралство Белгия и сътрудничеството в различни области в сферата на отбраната.