КАМПАНИЯ „БЪДИ ВОЙНИК” СЕ ПРОВЕДЕ В БУРГАС

Sep 20

На 19 септември град Бургас беше домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.

Над 2000 ученици посетиха демонстрациите в района на Морска гара, по време на които им беше показано специализирано оборудване, екипировка и въоръжение на Военноморските сили, Военновъздушните сили и Служба „Военна полиция“.  Група за бординг операции от флотилия бойни и спомагателни кораби направиха динамичен показ на проверка на кораб в акваторията на пристанище Бургас.

По същото време в Морската градина, в района на открита сцена „Охлюва“, беше проведена информационна борса за набиране на войници и матроси. Със свои щандове участваха Военноморските и Военновъздушните сили, Сухопътните войски, Силите за специални операции, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие. На място младите хора се запознаха с възможностите и условията за постъпване на служба в Българската армия.

На открита сцена „Охлюва“ се състоя концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военноморските сили. На сцената излязоха и изпълнители към Военния клуб в Бургас – фолклорен танцов ансамбъл „Лазур“ и вокално студио „Точно време“, акробалет „Тиара“ към Военния клуб в Айтос и ученици от СУ „Добри Чинтулов“- Бургас.

На проявите присъстваха командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, кметът на община Бургас Димитър Николов, заместник-областният управител Владимир Крумов, директорът на дирекция „Връзки с обществеността“ в МО Александър Урумов, директорът на пристанище Бургас Диян Димов, много граждани и гости на града.