ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ ВМС УЧАСТВАХА В ОТКРИВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА НА ЗАГИНАЛИТЕ ВЪВ ВОЙНИТЕ В ГРАД АЙТОС

Sep 12

На 12ти септември 2019 година  военнослужещи от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас участваха в тържественото откриване на паметник на 180 айтоски герои, загинали във войните. Г-н Иво Андонов – представител на Министерството на отбраната и г-н Васил Едрев, кмет на Община Айтос откриха паметника на загиналите във войните, а ставрофорен иконом Ромил Негозов извърши неговото тържественото освещаване.

На откриването присъстваха заместник-областния управител на Бургаска област Владимир Крумов, Ивелина Василева – председател на комисията по околната среда и водите, председателя на Инициативен комитет “Воинска памет”-Айтос – Иван Иларев, представители на държавните и общинските власти, депутати, общественици, деца от училища и детски градини, много граждани и гости на града.

Почетен гост на събитието и единствен представител на айтоските ветерани и носител на спомените от Втората световна война беше Злати Златев, който беше специално почетен от кмета на града и представителите на комитета по изграждане на паметника.

       Строят бе приет от началника на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – капитан I ранг Велко Велков, след което се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите воини.