ПРОДЪЛЖАВА ТАКТИЧЕСКОТО УЧЕНИЕ „ЧЕРНО МОРЕ-2019”

Sep 12

След успешното приключване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите от двата пункта за базиране в Бургас и Варна излязоха на море и в продължение на два дни изпълниха успешно всички планирани епизоди.

В обявените морски полигони рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков”, „Капитан I ранг Димитър Паскалев”, базовите миночистачи „Шквал” и „Прибой”, както и минният ловец „Цибър“, отработиха задачи по отразяване на атаките на въздушен противник и унищожаване на минно заграждение.

В същото време корабите от дивизион патрулни кораби – фрегатите „Дръзки” и „Верни” и корветите „Бодри“ и „Решителни”,  тренираха противодействие на подводен, надводен и въздушен противник, както и получаване на товари по вертикален способ от хеликоптер на ход.

Водолазните групи от състава на дивизион спомагателни кораби и от отряд кораби със спомагателно назначение упражниха действия по търсене и спасяване на море, оказване на помощ и буксировка на аварирал кораб.

Учението на флотилия бойни и спомагателни кораби продължава до 13 септември, запазвайки динамиката на отработваните задачи.