ЗАВЪРШИ ДЪРЖАВНИЯ ВОЕНЕН ШАМПИОНАТ ПО ВОЛЕЙБОЛ

Aug 30

В продължение на четири дни десет армейски отбора спориха за призовите места в Държавния военен шампионат по волейбол, който се проведе в спортната зала на Пункт за базиране Варна.

След изключително напрегнати и оспорвани полуфинални и финални срещи, крайното класиране доби следния вид:

1 място – отбора на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

2 място – отбора на Сухопътни войски

3 място – отбора на Военновъздушни сили

4 място – отбора на военно формирование 32990 – Пловдив

5 място – отбора на Служба „Военна полиция”

6 място – отбора на военно формирование 48940 – София

7 място – отбора на НВУ „Васил Левски”

8 място – отбора на военно формирование 34750 – Карлово

9 място – отбора на Военноморските сили

10 място – отбора на военно формирование 24150 – Стара Загора.

На 30 август 2019 г., веднага след драматичния финал, разрешен в тайбрек, се състоя церемония по награждаване на победителите.

Командирът на Военноморските сили  контраадмирал Кирил Михайлов връчи купи, медали и грамоти на призьорите и им благодари за спортменската игра.

Полковник Невяна Митева, главен ръководител на шампионата, изрази благодарност към участниците за проявения висок дух и хъс за победа. Всички отбори получиха предметни награди – волейболни топки, с пожелание за все по-големи успехи.

Като „Най-полезен играч за отбора” бе отличен Мартин Ангелов от отборът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”. Титлата „Най-добър нападател” беше връчена на редник Димчо Нанев от отбора на Военновъздушните сили. „Най-добър разпределител”, с единодушно решение и под овациите на всички участници, стана редник Денислав Шлишков от отборът на Сухопътни войски.

За спортсменска игра бяха отличени Емил Тунчев от отбора на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и Георги Михов от отбора на военно формирование 32990 – Пловдив, показали истински дух и мъжество по време на спортните срещи.