ВИЗИТА НА КОМАНДИРА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ КОНТРААДМИРАЛ КИРИЛ МИХАЙЛОВ В РЕПУБЛИКА РУМЪНИЯ

Aug 17

От 14 до 16 август 2019 година командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов беше на официално посещение в Република Румъния.

При пристигането си в гр. Констанца контраадмирал Михайлов беше посрещнат с официална церемония от началника на Щаба на ВМС на Румъния вицеадмирал Александру Мършу.

След церемонията се проведоха разговори между двамата командващи, по време на които бяха обсъдени въпроси, засягащи взаимното сътрудничество в рамките на НАТО и ЕС.

Контраадмирал Михайлов присъства на тържествените прояви, посветени на празника на румънските военни моряци, който беше отбелязан на 15 август. Представители на държавното и политическо ръководство на страната, както и много високопоставени гости и военни делегации от съюзнически държави, наблюдаваха демонстрациите на способности от бойните кораби, военноморската авиация и специалните сили.

Заедно със своя домакин, контраадмирал Михайлов се качи на борда на фрегатата „Реджина Мария” и на учебния ветроход „Мирча”. При посещението си във военноморското училище той разгледа учебно-материалната база и тренажорите, на които се обучават бъдещите флотски командири.

 В рамките на визитата командирът на българския военен флот се срещна и с началника на отбраната на Румъния генерал Николае Чука.