ФОТОИЗЛОЖБА И ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС ПО СЛУЧАЙ 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Aug 06

Днес, 6 август 2019 година, беше открита фотоизложба „140 години военен флот на България”, представяща както архивни кадри от фондовете на Военноморския музей, така и снимки от не лесното моряшко ежедневие.

Изложбата беше осъществена благодарение на съвместните усилия на Военноморският музей, Военноморските сили и Община Варна и ще може да бъде разгледана на входа на Морската градина до 20 август.

Откривайки изложбата, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов изказа своята благодарност и уважението на военните моряци към труда и безспорния професионализъм на служителите от екипа на музея, както и лично към майор Иван Савов – човекът зад обектива на фотоапарата, който „вижда и запечатва” във фотоси днешните военни моряци.

По-късно през деня беше официално открита и изложба живопис на главен старшина Миглена Шегенова от военно формирование 28430-Варна. На своя 50-годишен юбилей тя представи пред варненската общественост и колегите си от флота своята девета поредна колекция от картини, посветена на военните моряци.