ОТ РУСЕ ЗАПОЧНАХА ТЪРЖЕСТВЕНИ ПРОЯВИ ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Aug 05

Мероприятията, посветени на 140-та годишнина от създаването на Военноморските сили на България, започнаха от гр. Русе, люлката на българския военен флот.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов проведе срещи в общинската и областна администрации. Заместник-областният управител г-н В. Колев и заместник-кметът г-жа Н. Кръстева изказаха своята благодарност на българските военни моряци и изразиха своята увереност за още по-добро и ползотворно сътрудничество. Проведе се и традиционната среща с представители на русенските медии.

Със заповед на кмета на Община Русе, по случай годишнината и празника на ВМС, бяха наградени капитан III ранг Мирослав Трифонов – диригент на Представителния духов оркестър на флота, главен старшина Михаил Младенов и старши матрос Галин Георгиев.

Пред емблематичното за града “Доходно здание” флотският оркестър представи кратка концертна програма, след което поведе празнично шествие до брега на река Дунав, където се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя пред “Паметник на моряка”.

На площад “Свобода” се състоя военен ритуал, в който участваха Представителният духов оркестър и представителни части от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в пункт за базиране – Варна.

Красиви илюминации белязаха финала на празничните събития в Русе.