ВОЕНЕН РИТУАЛ ЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СДАВАНЕ И ПРИЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА „КОМАНДИР НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ”

Jun 27

На 27 юни 2019 г. пред сградата на Щаба на Военноморските сили се състоя военен ритуал за тържествено сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили на Република България”.

На тържественото събитие присъстваха началника на отбраната генерал Андрей Боцев, народният представител от 44-то Народно събрание на Република България вицеадмирал от запаса Пламен Манушев, областният управител на Област с административен център град Варна господин Стоян Пасев, кмета на град Варна господин Иван Портних, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, представители на местната и държавна власт, командири на военни формирования, военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили, ветерани и адмирали от запаса и резерва.

След обявяване на Указа на президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили за назначаване на контраадмирал Кирил Михайлов на длъжността „Командир на Военноморските сили” и подписване на акта за сдаване и приемане, досегашния командир вицеадмирал Митко Петев предаде представителното знаме на Военноморските сили на контраадмирал Кирил Михайлов, който обеща да го пази чисто и неопетнено.

Началника на отбраната генерал Андрей Боцев пожела на новия командир на флота контраадмирал Кирил Михайлов „попътен вятър и седем фута под кила” по фарватера на Военноморските сили.

Военния   ритуал за тържествено сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили на Република България” завърши с обща снимка пред парадния вход на сградата на Щаба на ВМС.