ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ ВМС УЧАСТВАХА В ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛНО ЗНАМЕ НА 6-ТИ УЧЕНИЧЕСКИ ГВАРДЕЙСКИ ОТРЯД

Apr 12

На 12.04.2019 г. от 11.00 часа на площад „Свобода“ в град Айтос военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с Гвардейския представителен духов оркестър участваха в церемония по тържествено връчване на знаме на Шести ученически гвардейски отряд от Средно училище „Христо Ботев” – Айтос.

Събитието се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на него присъстваха заместник-областният управител на Бургаска област Владимир Крумов, кметът на община Айтос Васил Едрев, началникът на гарнизон Бургас и командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, Негово Високопреосвещенство – Сливенският митрополит Йоаникий, Илия Милушев – съветник по сигурност и отбрана на Президента на Република България, Иво Антонов – директор на Дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в Министерството на отбраната,  официални лица, граждани и гости.

Ритуалът беше посрещнат с голям интерес от страна на обществеността на град Айтос и беше отбелязан със значително медийно присъствие. За пореден път военнослужещите от Военноморските сили бяха съпричастни в усилията на Министерството на отбраната при организиране и провеждане на мероприятия, чиято цел е възпитаване у младото поколение на патриотизъм и родолюбие.