КОМАНДИРА НА ПУНКТ ЗА БАЗИРАНЕ ВАРНА ПРЕМИНА В ЗАПАСА

Apr 03

На 3 април 2019 г. от 10.00 ч., в Пункт за базиране Варна се проведе военен ритуал за тържествено сдаване и приемане на длъжността „Командир на Пункт за базиране – Варна”.

След 31 години доблестна служба в редиците на Военноморските сили командирът на Пункт за базиране – Варна капитан І ранг Георги Георгиев бе изпратен в запаса. Пред строя на личния състав на военните формирования дислоцирани в  Пункт за базиране Варна, капитан І ранг Георгиев предаде бойното знаме „чисто и неопетнено” на командира на ВМС контраадмирал Митко Петев, който го връчи на новоназначения командир на Пункт за базиране – Варна капитан І ранг Петко Якимов. След знамето капитан І ранг Георгиев предаде командирската сабя и длъжността на капитан І ранг Якимов.

Със заповед на началника на отбраната капитан І ранг Георгиев бе награден с предметна награда, а със заповед на контраадмирал Петев, бе награден с Адмиралтейска грамота „за доблестна и вярна служба под знамената на Българската армия”. Военния ритуал завърши с тържествен марш.

На ритуала присъстваха заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, командирите на военни формирования от Варненски гарнизон, адмирали и офицери от запаса, бивши командири на Военноморска база Варна, Пункт за базиране Варна и на военните формирования дислоцирани в него, представители на правителствени и неправителствени организации.