Проведе се сбор на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби

Mar 15

На 14-ти и 15-ти март 2019 година в Пункт за базиране Бургас се проведе сбор на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

В сбора взеха участие офицери от командването и щаба на флотилията, командири на военни формирования и командири на кораби, дислоцирани в двата пункта за базиране Бургас и Варна. Сборът беше открит от флотилен адмирал Мален Чубенков.

В първият ден от сбора бяха изнесени лекции от представители на командването на ВМС, както и от гост лектори, поканени специално за случая.

Главният редактор на „Морски вестник” капитан II ранг о.з. Атанас Панайотов изнесе лекция на тема: „Военноморските сили на България през последните години на Студената война.”

Главният секретар на областна администрация Бургас г-н Валентин Люцканов и заместник-кметът на община Бургас по строителство, инвестиции и регионално развитие г-жа Чанка Коралска представиха актуални проблеми, перспективи за развитие и предизвикателства стоящи пред област Бургас и община Бургас.

Директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов запозна офицерите с криминогенната обстановка в региона през 2018 г., а началникът на сектор „Гранично наблюдение“ към РДГП – Бургас главен инспектор Николай Костов изнесе презентация на тема: „Бежанската криза и предизвикателствата пред граничния контрол и националната сигурност в региона.“

През втория ден участниците в сбора посетиха вертолетната авиобаза на ВМС, където бяха запознати с нейните способности и перспективите за бъдещото й развитие.