ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВАХА В МЕРОПРИЯТИЯ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Mar 03

По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските сили участваха в различни мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони.

На 03 март 2019 г. в град Варна на площад „Св. св. Кирил и Методий” представителни части от Варненския гарнизон (военнослужещи от в.ф. 26800 и 36940 от Военноморските сили, Представителния духов оркестър на ВМС, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и в.ф. 52860 от Военновъздушните сили), съвместно с Община Варна и Българската православна църква, участваха в церемония по издигане на националното знаме. След приключване на церемонията се проведе шествие, с участието на Представителният духов оркестър на ВМС, от площад „Св. св. Кирил и Методий” до паметника на граф Игнатиев, Паметника на загиналите украински войни и Паметника на загиналите руски войни.

На паметниците, с военни ритуали, бяха положени венци и цветя.

По-късно на Мемориала на загиналите за свободата на България руски войни в кв. „Владислав Варненчик” военнослужещи от в.ф. 54950 от ВМС и Представителния духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за полагане на венци и цветя.

Вечерта на площад „Антон Новак” /пред ФКЦ/ се проведе Тържествена проверка – заря с участието на военнослужещи от в.ф. 54950, 26800 и 36940 от ВМС, Представителния духов оркестър на ВМС и ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.

Строя на представителните части и на почетните караули бяха приети от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

В град Добрич пред паметника на хан Аспарух се проведе церемония по издигане на Националното знаме и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на Костницата на загиналите руски войни в Освободителната война с участието на военнослужещи от в.ф. 54950 от ВМС.

Строя на представителните части и на почетния караул бяха приети от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

В град Дългопол се проведе военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите войни с участието представителна част от в.ф. 38010.

Строя на представителните части и на почетния караул бяха приети от началника на Щаба на Военноморските сили капитан І ранг Камен Кукуров.

 В град Бургас пред сградата на общината представителни части от Бургаски гарнизон (военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби, в.ф. 48940 от Сухопътни войски, в.ф. 26720 и 26600 от Военновъздушните сили), съвместно с Община Бургас и Българската православна църква, участваха в церемония по издигане на националното знаме. След което с военен ритуал бяха положени венци и цветя пред паметника на Руските освободители.

Строя на представителните части и на почетния караул бяха приети от командира на Флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков.

В град Средец, пред сградата общината, военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби участваха в церемония по издигане на националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя пред „Паметната плоча на загиналите за свободата на България български воини”.

Строя на представителните части бяха приети от командира на Флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков.

В град Черноморец военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби участваха в церемония по издигане на националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя пред „Паметника на загиналите във войните от град Черноморец”.

Строя на представителните части бяха приети от командира на Пункт за базиране капитан І ранг Дарин Попов.

В град Созопол се проведе церемония по издигане на националното знаме на амфитеатър „Аполония” и военен ритуал за полагане на венци и цветя на Арката с паметните плочи на загиналите във войните от град Созопол с участието на представителна част от в.ф. 54950.

Строя на представителните части бяха приети от командира на Пункт за базиране капитан І ранг Дарин Попов.