Проведе се оперативния сбор на командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев

Feb 28

На 27 и 28 февруари 2019 година се проведе оперативния сбор на командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Основната тема на сбора беше „Предизвикателства в развитието на ВМС за придобиване на отбранителни способности в динамично променяща се среда за сигурност в Черноморския регион”.

На сбора присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, началникът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” флотилен адмирал Боян Медникаров и главния инспектор на Министерство на отбраната контраадмирал от запаса Валентин Гагашев.

Пред основния команден състав на военния флот, офицери от Съвместното командване на силите, Сухопътни войски, Военновъздушни сили, РС „Военна полиция” Варна бяха представени доклади и презентации от заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, началника на Щаба на ВМС капитан І ранг Камен Кукуров, представители на Щаба на отбраната, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и началници на отдели в Щаба на ВМС.

Областният управител г-н Стоян Пасев и заместник-кметът на Община Варна г-н Коста Базитов представиха актуални проблеми и перспективи за развитието на областта и града, а областният управител на област Добрич г-н Красимир Кирилов представи перспективи за развитието на област Добрич.

По традиция капитан ІІ ранг от запаса Атанас Панайотов направи историческа ретроспекция на тема „Военноморските сили на България през последните години на Студената война”.