Започна планирането на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019”

Feb 22

На 21 и 22 февруари 2019 година в Юнашкия салон – Варна се проведе началната планираща конференция за военноморското учение с международно участие „Бриз 2019”, което ще се проведе в западната част на Черно море през месец юли 2019 година.

В конференцията участваха офицери от командването на Военноморските сили и Флотилия бойни и спомагателни кораби, представители на Съвместното командване на силите, Сухопътни войски, Военновъздушните сили, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, както и от ВМС на Албания, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция и правителствени и неправителствени организации, които ще се включат в учението.

Заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев откри планиращата конференция, на която се дискутираха въпроси от плана за провеждане на предстоящото учение, както и участващите сили и средства от българските и чуждестранни военноморски сили. Отделни работни групи обсъдиха целите, задачите и сценария за учението, включително и отработването на конкретни епизоди по гражданско-военно сътрудничество.