ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 151 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА КАПИТАН І РАНГ ДИМИТЪР ДОБРЕВ

Feb 12

На 12 февруари 2019 г. от 11.00 часа, по случай 151 години от рождението на капитан І ранг Димитър Добрев – командир на отряда торпедоносци, извършили атаката срещу крайцера „Хамидие”, се проведе военен ритуал и бяха поднесени венци и цветя пред паметника му до Военноморския музей в гр. Варна.

Началникът на щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров прие строя на почетния караул и поздрави матросите по случай годишнината.

Венци и цветя пред паметника на героя поднесоха областният управител на област Варна Стоян Пасев, кметът на община Варна Иван Портних, капитан I ранг Камен Кукуров, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Даниел Пашов, районните кметове на Варна, директорът на военноморския музей д-р Мариана Кръстева, председателите на областните организации на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветераните от войните, граждани и гости на града.

По случай 140-та годишнина от създаването на Военноморските сили на България, командването на флота и ръководството на Военноморския музей обявиха конкурс за историческо есе, в който могат да се включат ученици от осми до дванадесети клас. Темите, по които до 25 април 2019 година младите автори могат да представят своите творби, обхващат три раздела – „Флотоводци и герои в българската военноморска история”, „Бойната слава на флота” и „Флотът и предизвикателствата на съвременния свят”.