Щабът на Военноморските сили навърши 120 години

Jan 14

На 14 януари 2019 година в Щаба на Военноморските сили се проведе тържествено събрание по случай 120-ата годишнина от създаването му.

Гости на тържеството бяха областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев, заместник-кметът на град Варна г-н Коста Базитов, командирът  на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, Негово Високо Благовенство Протосингелът на Варненска и Великопреславска Света Митрополия отец Димитър Стоев и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.

Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев поздрави личния състав и връчи награди на отличили се военнослужещи. Слово произнесе и контраадмирал от запаса Стефан Дамянов – бивш началник на Щаба на Военноморските сили, а капитан ІІ ранг от запаса доктор по история Атанас Панайотов изнесе презентация за Щаба на флота през последните години на Студената война.

Музикален поздрав към личния състав на Щаба поднесе Представителния духов оркестър на ВМС и мъжкия хор на моряците-ветерани „Христо Манолов” при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Варна.

Тържеството завърши с обща снимка пред Адмиралтейството.