Рейдовите миночистачи, дислоцирани в Пункт за базиране Варна, провеждат бойна подготовка

Apr 26

Снимка 4Рейдовите миночистачи от състава на Отряда противоминни кораби, дислоцирани в Пункт за базиране Варна, с командири старши лейтенант Теодоси Димитров и лейтенант Мирослав Добрев, сдадоха на море курсова задача К-2 и допуск до самостоятелно управление на кораба.

Плаванията се явяват продължение на  изпълнението на плана за бойна подготовка за 2013 г. По-рано през годината, след сдаване на единичните курсови задачи, миночистачите проведоха подготовката си под формата на тактически учения на единичния кораб, като на море бяха изпълнени всички планирани бойни упражнения с използване на видовете оръжия на кораба.

Съгласно плана за съвместна дейност между Военноморските сили и ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”, на всяко от плаванията участваха и курсанти от различни специалности, чиято основна цел беше  запознаване с дейността на екипажите и добиване на практически опит.

През следващите месеци на рейдовите миночистачи предстои участие в учението на дивизиона Противоминни кораби и в тактическото учение на военноморска база -ВМС.