РАБОТНА СРЕЩА НА ФЛАГМАНСКИТЕ СТАРШИНИ ОТ ФОРМИРОВАНИЯТА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Nov 16

На 15 и 16 ноември се проведе работна среща на флагмански старшини от Военноморските сили, в работата на която участва и главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов.

Срещата беше открита в присъствието на заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, който приветства участниците и им пожела ползотворна работа.

През първия ден в Информационния център на ВМС работиха флагманските старшини на формированията от Варненския гарнизон. Пред тях старшина Калин Крумов представи брифинг за ролята на главните сержанти в Българската армия. В своята презентация флагманският старшина на ВМС мичман Тинко Димитров изведе на преден план дейността на флагманските старшини, касаеща планирането, организирането и провеждането на ежедневния процес на подготовка и изпълнение на текущите задачи във формированията на флота.

Дискутирани бяха въпроси, свързани с последните изменения на Закона за отбраната и въоръжените сили, както и новия класификатор на длъжностите и промените при формиране на възнаграждението на военнослужещите от началото на следващата година.

В началото на втория ден флагманските старшини се срещнаха с флотилен адмирал Мален Чубенков – командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

След като бяха запознати с историята, структурата и задачите на военноморското съединение, те посетиха два от дивизионите, дислоцирани в пункт за базиране Бургас. По време на срещите им с военнослужещи от състава на корабните екипажи бяха разисквани въпроси, касаещи промените в нормативната база, регламентираща службата във въоръжените сили, проблеми в осигуряването на нормалното ежедневие и дейността на личния състав, както и повишаване мотивацията и социалния статус на старшините и матросите от флота.