ПРАЗНИК НА ТРЕТИ ОТРЯД ПРОТИВОМИННИ КОРАБИ

Oct 05

На 5 октомври 2018 г. в Пункт за базиране Варна се състоя военен ритуал по тържествено отбелязване на празника на Трети отряд противоминни кораби и  48 години от създаването на неговия първообраз – Трети дивизион миночистачни кораби.

Гости на тържеството бяха заместник-командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, началникът на отдел „Подготовка и използване на силите” капитан І ранг Камен Кукуров, командирът на Пункт за базиране Варна капитан І ранг Георги Георгиев, бивши командири на дивизиона, командири на формированията от флотилията, дислоцирани в Пункт за базиране Варна, ветерани, офицери, старшини и матроси, служили в дивизиона.

По повод празника за безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати със заповеди на командира на Флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков и командира на Трети отряд противоминни кораби капитан II ранг Петър Димитров бяха наградени офицери, старшини и матроси отряда.  

Ритуалът завърши с отдаване на почит и поднасяне на цветя на „Монумента на морската слава на формированието” и обща снимка .