ПРЕДСТАВИТЕЛНА ЧАСТ ОТ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВА В РИТУАЛ ПО СЛУЧАЙ ГОДИШНИНАТА ОТ ДОБРИЧКАТА ЕПОПЕЯ

Sep 07

На 7 септември 2018 г. Представителният духов оркестър и почетен караул от Военноморските сили участваха в тържествените прояви по случай 102-та годишнина от Добричката епопея.

Пред паметника на легендарния генерал Иван Колев, да почетат паметта на героите, отдали живота си за освобождението на Добруджа в боевете през 1916 година, бяха дошли много граждани, ветерани, ученици, представители на родолюбиви и патриотични организации.

Гости на тържеството бяха заместник министър-председателят Валери Симеонов, кметът на община град Добрич Йордан Йорданов, флотилен адмирал Георги Пенев – заместник-командир на Военноморските сили, командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, народни представители, областният управител и кметове на общини от Добричка област, представители на Министерство на отбраната, на общинската администрация, на държавни и неправителствени организации.

Строят на почетния караул беше приет от флотилен адмирал Георги Пенев. Слово по повод знаменателната годишнина произнесе кметът на община град Добрич Йордан Йорданов.

След като отдадоха почит на загиналите герои с едноминутно мълчание, присъстващите представители на държавната и общинска власт, на институции и организации, както и много граждани поднесоха венци и цветя на паметника на генерал Колев и на паметните плочи с имената на загиналите в боевете при Добрич.

Военният ритуал завърши с преминаване на почетния караул  и оркестъра в тържествен марш.