ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗДИГАНЕ НА НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ВАРНА

Aug 15

На 15 август 2018 г., на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, се проведе церемония по тържествено издигане на националното знаме по случай празника на град Варна.

В церемонията участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили, почетен караул, командири на военни формирования от гарнизона и офицери от Щаба на флота.

Пред Катедралния храм, който отбелязва своя празник – Успение Богородично, бяха дошли областният управител на Варна, кметът на община Варна, омбудсманът на България, народни представители и евродепутати, представители на държавната, общинска и съдебна власт, генерални и почетни консули, много граждани и гости на града.

Строят на почетния караул беше приет от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев. Под звуците на националния химн бяха издигнати националното знаме, знамето на Европейския съюз и флага на община Варна.

След края на церемонията, предвождани от оркестъра, начело с храмовата икона и свещенослужители от Варненска и Великопреславска Света митрополия, присъстващите се включиха в литийно шествие около Катедралата.