ТЪРЖЕСТВЕНО СЪБРАНИЕ ПО СЛУЧАЙ 139-АТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Aug 11

139-ата годишнина от създаването на Военноморските сили беше отбелязана днес, 11 август, с тържествено събрание, на което присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, председателят на парламентарната Комисия по отбрана Константин Попов, заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, представители на държавната и местната власт, военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков поздрави от името на министъра на отбраната личния състав на ВМС по повод годишнината. В своето изказване той акцентира на проектите, по които работят в синхрон политическото и военното ръководство – за възстановяване на способностите и поддръжката на фрегатите Е-71 „Вилинген“ и за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС. Заместник-министърът на отбраната припомни и знаменити дати от бойната слава на военния флот и пожела на всички да имат сърцето, куража и решимостта на победителите.

Военнослужещи и цивилни служители от ВМС бяха наградени от заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков и началника на отбраната генерал Андрей Боцев за проявен професионализъм и за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните си задължения.

„От името на военното ръководство искам да ви благодаря за изпълнените с чест и достойнство задачи по трите мисии на въоръжените сили, както и за отличните резултати, постигнати по време на международни и национални учения“, каза в обръщението си към личния състав на ВМС генерал Андрей Боцев.