ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ФЛОТА БЕ ОТКРИТА ФОТОИЗЛОЖБАТА „С ДЪХ НА МОРЕ 2”

Aug 07

На 7 август 2018 г., на входа на Морската градина /до слънчевия часовник/, по повод 139-та годишнина от създаването на ВМС и Празника на Варна, беше открита фотоизложба „С дъх на море 2” на фотографа на министерство на отбраната Вяра Йовева.

Гражданите и гостите на града ще имат възможност да я разгледат от 7 до 20 август 2018 година.

Вяра Йовева започва кариерата си на военен фотограф във вестник „Българска армия”. Продължава своите изяви в петъчното магазинно издание към армейския вестник. Автор е на много корици на военното списание „Български воин”. Работи като фотограф в електронното издание „Фрог нюз”, а след това става първата жена фотограф на Министерство на отбраната.

Тя печели фотографския конкурс „Между два свята” организиран от Сдружението на жените военнослужещи, проведен в началото на 2016 г.

По повод 135 годишнина от основаването на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” бе организирана нейна изложба на тема: „Лицата на Военноморските сили”.

През 2017 година Вяра организира и открива „Хиляди лица – една армия”, първата голяма авторска изложба, посветена на Денят на храбростта и празник на Българската армия-6 май и по повод 138 годишнината от създаването на ВМС и Празника на Варна фотоизложбата „С дъх на море”

През 2018  година Вяра организира и открива изложбата „140 години БА”

Награждавана е за заслуги от министъра на отбраната и началника на отбраната.

Интересите и са в областта на фотодокументалистиката, репортажната, портретната и художествената фотография.