ПРИСВОЯВАНЕ НА ПЪРВО СТАРШИНСКО ЗВАНИЕ НА КАДЕТИТЕ ОТ „ВИПУСК 2018” НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ СТАРШИНСКИ КОЛЕЖ

Jun 22

На 22 юни 2018 г във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” се проведе церемония по присвояване на първо старшинско звание и връчването на свидетелствата за професионална квалификация на кадетите от „Випуск 2018” на Професионалния старшински колеж.

Строят на випускниците бе приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Беше обявена заповед на началника на отбраната относно зачисляване на „Випуск 2018”, присвояване на първо старшинско звание и назначаване на длъжност. Старшинските пагони на випускниците връчи контраадмирал Петев, а свидетелствата за професионална квалификация връчиха мичман Тинко Димитров флагмански старшина на Военноморските сили, мичман Валери Василев флагмански старшина военно формирование 32140, мичман Светлана Антонова флагмански старшина на военно формирование 28580 и мичман Георги Цонев флагмански старшина на военно формирование 38920.

От името на министъра на отбраната, неговият заместник господин Анатолий Величков награди първенеца на „Випуск 2018” с кортик.

Със свои заповеди командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и началникът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” флотилен адмирал Боян Медникаров наградиха първенците по специализации.

Тържеството завърши с преминаване на новопроизведените флотски старшини  в тържествен марш и изпращане на бойното знаме.