Сбор на командира на Пункт за базиране Варна

Mar 22

Снимка 1На 20 и 21 март 2013 г. се проведе сборът на командира на Пункт за базиране Варна капитан І ранг Тодор Йотов.

Предвид новите функции на формированието и извършените организационно-щатни промени, основната тема на сбора беше „Логистично осигуряване на военните формирования от състава на военноморска база-ВМС. Принос на Пункт за базиране Варна в развитието на отбранителните способности на Военноморските сили”.

Изнесени бяха брифинги, засягащи темите за новата командна структура на НАТО,  борбата с тероризма и пиратството, съвместната съюзна доктрина за гражданско-военни взаимоотношения и др.

Заместник-областният управител на област  Варна вицеадмирал от запаса Пламен Манушев запозна участниците с актуални проблеми и перспективи за развитие на област Варна.

                                          

Тази година командирските занятия започнаха нетрадиционно със заповед за награждаване по повод отлично  изпълнение на служебните задължения.

На 03.03.2013 г. часа цивилен служител Цанко Боянов Цветков, охранител във военно формирование 44320 – Сенокос, при извършване на обход, задържа нарушител, проникнал неправомерно във войсковия район.

Този добър пример за изпълнение на служебните задължения  е обявен пред целия личен състав на пункта за базиране. За проявената бдителност и решителност, със заповед командира на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов,  на цивилен служител Цанко Цветков беше връчена предметна награда.