ПОСЕЩЕНИЕ НА АТАШЕТО ПО ОТБРАНАТА НА ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО В ПУНКТ ЗА БАЗИРАНЕ БУРГАС

Jun 04

На 4 юни 2018 г. в Пункт за базиране Бургас, от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, бе на посещение аташето по отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, капитан I ранг Тимъти Фърнс.

Посещението започна със среща с командира на флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков. На тази среща бяха разисквани въпроси по взаимодействието и сътрудничеството между Военноморските сили на двете държави. Представен бе брифинг, който запозна аташето с историята, структурата, мисията, функциите и задачите на флотилията,  участие на сили и средства в национални и международни мисии, операции и учения.

Визитата продължи с посещение на борда на фрегата „Дръзки”, където командирът на кораба капитан II ранг Ивайло Иванов запозна госта с историята на кораба, устройството, предназначението и бойните възможности, както и участията му в международни операции, мисии и учения от момента на приемането му в строя на флота до сега.

В края на визитата капитан I ранг Фърнс изказа своята благодарност за оказаното гостоприемство и предоставената му възможност да се запознае със структурата и възможностите на флотилията и в частност на фрегата проект Е-71.