ПРЕДСТАВИТЕЛНА ЧАСТ ОТ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ В БУРГАС

Jun 03

Никога не забравяйте, че сте българи, където и да отидете. Това пожела министърът на отбраната Красимир Каракачанов на учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника “Константин Фотинов” в Бургас днес, 3 юни 2018 г. На тържествена церемония в центъра на града съществуващите в училището отряд и оркестър станаха съответно IV ученически гвардейски отряд и II ученически гвардейски оркестър. Инициативата за това е на неправителствена организация, с подкрепата на Министерството на отбраната.

“Както гвардейската униформа е пример за подражание в Българската армия, така с вашето отношение и трудолюбие пожелавам вие да бъдете пример за подражание на вашите съученици” – каза в приветствието си министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Негово Високо Преосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий отслужи водосвет и освети знамето на отряда, а оркестърът получи тамбурмажор от Националната гвардейска част.

На церемонията присъстваха още началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Митко Петев, командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Илко Йорданов, съветникът на президента Илия Милушев, кметът на Община Бургас Димитър Николов, флотилен адмирал Мален Чубенков командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на ВМС, много граждани и гости на Бургас.