ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ УЧАСТВАХА В ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ГОДИШНИНАТА ОТ ПОБЕДАТА НАД ХИТЛЕРОФАШИЗМА

May 08

На 8 май 2018 г. Военноморските сили участваха в тържественото отбелязване на 73 години от победата над хитлерофашизма. Церемонията беше организирана от областните организации на Съюза на ветераните от войните в България и на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна.

В ритуала пред „Паметника на загиналите във войните за Родината офицери, подофицери и войници от Варна и областта” в централния гробищен парк на града участваха Представителният духов оркестър, почетен караул и венценосци от ВМС, командири на военни формирования от гарнизона и офицери от Щаба на флота.

Строят на караула беше приет от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев. Отслужена бе заупокойна молитва и с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя.

Слово, посветено на славната годишнина и героизма на българските войни, произнесе подполковник от запаса Васил Василев – председател на Областния управителния съвет Варна на Съюза на ветераните от войните в България.

На церемонията присъстваха представители на общинската администрация, Варненска и Великопреславска Света митрополия, генералния консул на Руската федерация във Варна, районни кметове от Варна, ветерани и  граждани.