Военноморските сили участваха в тържествените мероприятия на Трети март

Mar 04

Варна 3На 3 март 2013 година, по случай Националния празник на Република България, Военноморските сили участваха в мероприятия във Варненския и Бургаски гарнизони.

В град Варна от 09.30 часа на площад „Св. св. Кирил и Методий” представителни части от Варненския гарнизон, съвместно с Община Варна и Българската православна църква участваха в церемония по издигане на националното знаме. От 11.00 часа с военен ритуал бяха положени венци и цветя на „Паметника на загиналите руски войни”. От 13.30 часа на „Мемориала на загиналите руски войни за освобождението на България” в местност „Терасите” на кв. „Владислав Варненчик”, с военен ритуал, бяха положени венци и цветя.

В град Добрич от 11.00 часа бе проведен военен ритуал по издигане на националния флаг, знамето на община Добрич и флага на Европейския съюз, както и общоградско поклонение с полагане на венци и цветя пред „Паметника на Хан Аспарух”.

В град Бургас от 11.30 часа пред община Бургас представителни части от Бургаски гарнизон участваха в церемония по издигане на националното знаме. От 12.00 часа с военен ритуал бяха положени венци и цветя на „Паметника на руските освободители”.

В град Созопол от 10.00 часа в района на Амфитеатъра бе издигнато националното знаме. От 10.30 часа с военен ритуал бяха положени венци и цветя  пред Арката с паметните плочи на загиналите във войните, пред входа на Морската градина.

В град Черноморец от 11.00 часа на площада с военен ритуал бе издигнато националното знаме и бяха положени венци и цветя пред „Паметника на загиналите във войните от град Черноморец”.

В град Средец от 09.00 часа пред община Средец бе издигнато националното знаме. От 09.30 часа с военен ритуал бяха положени венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на България български войни.