ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ УЧАСТВАХА В ТЪРЖЕСТВЕН РИТУАЛ ПО СЛУЧАЙ 105-ТА ГОДИШНИНА ОТ ПРЕВЗЕМАНЕТО НА ОДРИНСКАТА КРЕПОСТ И ДЕНЯ НА ТРАКИЯ

Mar 23

На 23 март 2018 г. Представителният духов оркестър и почетен караул от Военноморските сили участваха в общоградско поклонение и ритуал по полагане на венци и цветя на „Портал-паметника на 8-ми Приморски полк”.

Проявите по случай навършването на 105 години от превземането на Одринската крепост през Балканската война и Деня на Тракия бяха организирани от Тракийско дружество „Капитан Петко войвода” във Варна, със съдействието на Община Варна и Варненска и Великопреславска Света Метрополия.

Строят на почетния караул беше приет от командира на ВМС контраадмирал Митко Петев, който произнесе слово за бележитата годишнина.

На ритуала присъстваха представители на държавната и местна власт, потомци на преселницете от Тракия, много граждани на Варна.

Свещеници от Варненска и Великопреславска Света Митрополия отслужиха заупокойна молитва в памет на падналите за свободата на България войни и свидните жертви, които българският народ дава в борбите си за национално обединение.