ФЛОТСКИТЕ МУЗИКАНТИ ПОДНЕСОХА НЕЗАБРАВИМО МУЗИКАЛНО ПРЕЖИВЯВАНЕ НА ВАРНЕНСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

Mar 20

На 19 март 2018 г., на сцената в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, Представителният духов оркестър на Военноморските сили представи за гражданите и гостите на Варна своя празничен концерт, посветен на 134-та годишнина от създаването на флотския оркестър.

Благодарение на съорганизаторите – Община Варна, Фестивален и конгресен център и Военноморските сили, варненци бяха зарадвани с един наистина майсторски и вдъхновено поднесен музикален спектакъл. Произведенията на класическите автори, съчетани със съвременните аранжименти на популярни песни на световно известни изпълнители, накараха многобройната публика, изпълнила концертната зала, бурно да аплодира оркестрантите.

Прозвучаха аранжименти на „Бавното танго” на Астор Пиацола, произведения на Паскуал Маркина, Пабло де Сарасате, Антонин Дворжак, Бил Конти, Алън Менкен, „Вечните евъргрийни” на Франк и Нанси Синатра, Елвис Пресли, както и адаптация на песента „Stayin’ Alive”  на Bee Gees. Сред тази пъстра палитра на виртуозно изпълнени произведения централно място беше отделено на творчеството на Дико Илиев, чиято 120 годишнина от рождението честваме тази година.

По мнението на всички гости, диригентът на оркестъра капитан III ранг Мирослав Трифонов и неговият заместник капитан-лейтенант Георги Зайранов са успели да подготвят една музикална феерия от разнообразни изпълнения, която за два часа завладява безусловно и в пълна степен емоциите и чувствата на зрителите.