ЗАВЪРШИ СБОРЪТ НА КОМАНДИРА НА ФЛОТИЛИЯТА БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ

Mar 16

На 15-ти и 16-ти март 2018 година в Пункт за базиране Бургас се проведе сбор на командира Флотилия бойни и спомагателни кораби.

В сбора взеха участие офицери от командването и щаба на флотилията, командири на военни формирования и командири на кораби, дислоцирани в двата пункта за базиране Бургас и Варна. Сборът беше открит от флотилен адмирал Мален Чубенков.

В първият ден от сбора бяха изнесени лекции от представители на командването на ВМС, както и от гост-лектори, поканени специално за случая.

Заместник-областният управител на Бургаска област Владимир Крумов и заместник-кметът на община Бургас Красимир Стойчев представиха актуалните проблеми, перспективите за развитие и предизвикателствата, стоящи пред областта и общината.

Директорът на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов запозна офицерите с криминогенната обстановка в региона през 2017 г., а главният редактор на „Морски вестник” капитан II ранг о.з. Атанас Панайотов изнесе лекция на тема „Ретроспекция на военно-политическите кризи и въоръжени конфликти с участието на ВМС в Черно море и река Дунав в периода 1879-1989 г.”

През втория ден участниците в сбора посетиха пристанище Бургас, където бяха запознати с възможностите на пристанището и перспективите за неговото бъдещо развитие.