ВОДОЛАЗИ ОТ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ УЧАСТВАТ В РУМЪНСКОТО УЧЕНИЕ SPRING STORM 2018

Mar 06

От 5 до 12 март група от 8 водолаз-взривници за обезвреждане на боеприпаси от НМС на Република България участват в румънското военноморско учение SPRING STORM 2018, което се провежда в района на гр. Констанца и полигона “Капу Мидия”.

По време на обучението ще бъде изработен широк спектър от бойни действия на море, като фокусът на тренировките ще бъде насочен към десантните действия от морското направление, комбинирани с противодействие в бреговата зона.

Българското участие ще премине в рамките на съвместното подготовка на личния състав на военноморските сили на страните от евроазиатския регион “Партньорство EURASIA”. Тя се организира и финансира от командването на НМС на САЩ за Европа и Африка.

Съвместно с колегите си от бреговата охрана на Грузия, ВМС на Румъния и НМС на САЩ, водолазите от ВМС на България ще работят за проучване и очистване на минните заграждения в бреговите райони за осигуряване на изхвърлянето на морски десант. Десантиращите сили на морската пехота на САЩ ще бъдат поставени в среда, която да емитира въздушни, надводни и минни заплахи на море.