Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

Feb 19

На 19 февруари 2018 година Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас.

В град Варна почетен караул и Представителният духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за отдаване на почести и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. Ритуала бе част от общоградското поклонение по повод 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Строят на караула бе приет от заместник-началник на Щаба на Военноморските сили капитан І ранг Венцеслав Димитров.

Бе отслужена заупокойна молитва в памет на Апостола на Свободата –  Васил Левски.

На церемонията присъстваха, областния управител Стоян Пасев, председателя на общинския съвет Тодор Балабанов, народни представители от 44 – то Народно събрание, районните кметове от община Варна, представители на държавната и местна власт, много граждани и ученици от варненските училища.

В град Бургас в Морската градина пред бюст паметника на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязана 145-та годишнина от гибелта му.

Строят на караула бе приет от капитан І ранг Велко Велков началник на Щаба на  Флотилия бойни и спомагателни кораби.

На възпоменателната церемония присъстваха представители на държавната и местна власт, много граждани и гости на града, както и ученици от Бургаските училища и детски градини.