Военноморските сили участват в мероприятията по случай Националния празник

Mar 01

По случай Националния празник на Република България, 3 март Военноморските сили ще проведат мероприятия във Варненския и Бургаски гарнизон както следва:

На 02.03.2013 г.

Град Дългопол

11:00 часа – военен ритуал за полагане на венци и цветя на „Паметник на загиналите във войните”.

С. Гроздьово, община Долни чифлик

14:30 часа – военен ритуал за полагане на венци и цветя на „Паметника на руските войни и офицери, загинали за освобождението на България”.

На 03.03.2013 г.

Град Варна

09.30 часа на площад „Св. св. Кирил и Методий” представителни части от Варненския гарнизон, съвместно с Община Варна и Българската православна църква, ще участват в церемония по издигане на националното знаме.

11.00 часа – военен ритуал за полагане на венци и цветя на „Паметника на загиналите руски войни”.

13.30 часа – военен ритуал за полагане на венци и цветя на „Мемориала на загиналите руски войни за освобождението на България” в местност „Терасите” кв. „Владислав Варненчик”.

Град Добрич

11.00 часа – военен ритуал по издигане на националния флаг, знамето на община Добрич и флага на Европейския съюз и общоградско поклонение  с полагане на венци и цветя – Паметника на Хан Аспарух.

Град Бургас

11.30 часа – издигане на националното знаме пред община Бургас;

12.00 часа – военен ритуал за полагане на венци и цветя пред „Паметника на руските освободители”.

Град Созопол

10.00 часа – издигане на националното знаме, отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя  пред Арката с паметните плочи на загиналите във войните пред входа на Морската градина.

Град Черноморец

11.00 часа – издигане на националното знаме, отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя пред „Паметника на загиналите във войните от град Черноморец”.

Град Средец

09.00 часа – военен ритуал издигане на националното знаме пред община Средец;

09.30 часа – военен ритуал за полагане на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите за свободата на България български воини.