КОНТРААДМИРАЛ МИТКО ПЕТЕВ УЧАСТВА В РЕГИОНАЛНИЯ СИМПОЗИУМ „МОРСКА МОЩ”

Oct 23

От 17 до 19 октомври 2017 г. командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев участва в Регионалния  симпозиум „Морска мощ”, който се проведе за единадесети път във Венеция. Той се провежда на всеки две години и целта му е да подобри сътрудничеството между Военноморските сили на страните от регионите на Средиземно и Черно море. През тази форумът събра рекорден брой участници – представители на ВМС от 47 държави, както и на много международни организации.

Темата на симпозиума беше „ВМС отвъд тяхната традиционна роля – обединяване на усилията в подкрепа на стабилността и сигурността на море.”

По молба на домакините, италианските ВМС, контраадмирал Петев изнесе лекция „Многонационално и междуведомствено сътрудничество – инструмент на операциите за морска сигурност в отговор на транс регионални предизвикателства”.

 На 20 октомври 2017 г. в Неапол контраадмирал Митко Петев присъства на церемония по смяната на командващия на съвместните сили на НАТО, на която адмирал Джеймс Фого ІІІ прие длъжността от адмирал Мишел Хауърд.