СЪОБЩЕНИЕ НА ВМС

Oct 19

Днес, 19 октомври 2017 г.,  в Пункт за базиране – Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби беше на посещение извънредният и пълномощен посланик на САЩ Негово Превъзходителство господин Ерик Рубин придружен от аташето по отбрана на САЩ полковник Шанън Джонсън и други официални лица от посолството на САЩ в Република България.

Посещението започна със среща на официалните лица с командира на Флотилията, флотилен адмирал Мален Чубенков и с началника на щаба на Военноморските сили капитан I ранг Георги Пенев.

След срещата официалните гости се качиха на борда на фрегата „Верни”, от състава на дивизион патрулни кораби, където им беше представен брифинг, след което разгледаха фрегата и бяха запознати с историята на кораба, устройството, предназначение, бойните му възможности и участието му в международни операции, мисии и учения от приемането му в строя на Военноморските сили на Република България до сега.

В края на визитата господин Рубин изказа своята благодарност към командването на ВМС и Флотилията за оказаното гостоприемство.