Сбогувахме се с летец първи клас майор Георги Анастасов

Jun 11

Днес, 11 юни 2017 година, се състоя поклонението пред тленните останки и погребението на майор Георги Анастасов – командир на падналия в Черно море вертолет AS „Пантер“ – 565 MB от морската вертолетна авиобаза „Чайка”. Стотици военнослужещи и граждани се събраха пред ритуалната зала на Централните гробища в Ямбол, за да отдадат последна почит пред загиналия пилот.  

„Днес е ден на тежка загуба, защото се прощаваме с нашия боен другар пилот първи клас майор Георги Анастасов. Той превърна мечтата си в съдба, а съдбата си в дълг да защитава България. Майор Анастасов жертва живота си, за да спаси своите колеги“, каза в траурното си слово командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Съболезнователни адреси и венци бяха получени от президента на Република България Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов, министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, командирите на Военноморските сили, Сухопътни войски и Военновъздушните сили, авиобаза „Чайка”, както и от всички формирования на Военноморските сили и приятели на флота.