ПРОДЪЛЖАВА ТАКТИЧЕСКОТО УЧЕНИЕ „ЧЕРНО МОРЕ-2017”

Jun 08

Продължава тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море-2017”. След успешното приключване на предпоходната подготовката в базови условия, корабите напуснаха двата пункта за базиране – Бургас и Варна за да изпълнят планираните корабни учения и епизоди на море.

В обявените морски полигони в северния и южния район корабите от дивизион миночистачни кораби – рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков”, „Капитан-лейтенант Евстати Винаров” и базовите миночистачи „Шквал” и „Прибой” извършиха предаване на товари на море проведоха противоминно учение – извършиха търсене на морски мини и унищожиха участък от минно заграждение.

Корабите от дивизионите патрулни кораби фрегатите „Смели”, „Дръзки”, „Верни” и корвета „Решителни” проведоха учение за борба с подводен и въздушен противник и контрол на корабоплаването.

Водолазните групи от дивизион спомагателни кораби – Варна и от отряд плаващи средства и съоръжения – Бургас изпълниха водолазно обследване на район за заставане на корабите на котва.

Танкер бункировчик „Акин”, противопожарен кораб „Ахелой” и спасителен кораб „Протео” съвместно с учебно-спомагателен кораб „Капитан І ранг Димитър Добрев” „оказаха помощ на аварирал кораб на море”.