СЪОБЩЕНИЕ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Feb 24

На 24 февруари 2017 г. в Щаба на Военноморските сили в присъствието на и.д.  началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командира на ВМС контраадмирал Митко Петев, командирите на военни формирования и личния състав на Щаба на ВМС, след доблестна служба в редиците на  Военноморските сили, с тържествена церемония бяха изпратени в запаса флотилен адмирал Никола Каранов – заместник – командир на ВМС, капитан І ранг Цветан Попов – началник на отдел в Щаба на ВМС, капитан І ранг Димитър Димитров – началник на сектор в Щаба на ВМС.

Със заповеди на министъра на отбраната и началника на отбраната флотилен адмирал Каранов бе награден с почетен знак на Министерство на отбраната „Свети Георги” – І степен и сувенирна пушка „Манлихера”. Наградите връчи вицеадмирал Ефтимов.

Със своя заповед контраадмирал Митко Петев награди флотилен адмирал, капитан І ранг Попов и капитан І ранг Димитров с предметна награда „Икона на Свети Николай” и им връчи Адмиралтейска грамота „за доблестна и вярна служба под знамената на Българската армия”.