Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

Feb 19

На 19 февруари 2017 година Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

В град Варна почетен караул и Представителният духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за отдаване на почести и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. Ритуала бе част от общоградското поклонение по повод 144-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

Строят на караула бе приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Заупокойна молитва в памет на Апостола на Свободата –  Васил Левски отслужи Варненския и Великопреславски  митрополит Йоан.

На церемонията присъстваха кмета на град Варна Иван Портних, областния управител Тодор Йотов, председателя на общинския съвет Тодор Балабанов, районните кметове от община Варна, представители на държавната и местна власт, много граждани и ученици от варненските училища.

В град Бургас в Морската градина пред бюст паметника на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязана 144-та годишнина от гибелта му.

Строят на караула бе приет от флотилен адмирал Мален Чубенков – началник на гарнизон Бургас и командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.

На ритуала присъстваха кмета на град Бургас Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, представители на държавната и местна власт. Венци и цветя в памет на Апостола бяха поднесени от представителите на държавната и местна власт, официалните лица, граждани и гости на града.