МОДУЛНИ ФОРМИРОВАНИЯ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОМАГАТ НА НАСЕЛЕНИЕТО

Jan 11

Модулни формирования на Военноморските сили продължават да помагат на помагат на населението в преодоляване на последиците от тежката зимна обстановка.

На 10 януари 2017 г., по искане от областния управител на област Варна и след разпореждане на контраадмирал Митко Петев – командир на ВМС, група от 7 военнослужещи с ръководител подполковник Мирчо Добрев с високопроходим специализиран автомобил верижен булдозер БАТ-М от в.ф. 34410-9 (Варна) и лек автомобил с повишена проходимост Мерцедес G клас от в.ф. 34410-21 Варна проби път по маршрут с. Каменар, с. Куманово, с. Калиманци.

След обилният снеговалеж през нощта на 10 срещу 11 януари същата група на 11 януари 2017 г. разчисти снега в с. Каменар и продължи да пробива път по маршрута с. Куманово, с. Калиманци.

Също днес, 11 януари 2017 г., втора група от 9 военнослужещи с ръководител капитан Велин Иванов с верижна бронирана машина МТЛБ и трактор К 700 А с гребло от в.ф.  38010 – Варна, и лек автомобил с повишена проходимост УАЗ–469  пробива път в община Долни Чифлик по маршрут с. Кривини, с. Солник, с. Бърдарево, с. Голица, с. Булаир. Същите осигуряват и оказват съдействие и помощ на екипите на „Енерго Про” за възстановяване на електрозахранването.