В КОМАНДВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ПОСРЕЩНАХА КОЛЕДАРИ

Dec 23

В навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово в Щаба на Военноморските сили гостуваха коледари от Първа езикова гимназия във Варна.

Преди началото на коледното тържество бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и на командира на ВМС за назначаване на нови длъжности и присвояване на следващо офицерско звание на военнослужещи. Капитан ІІ ранг Венцеслав Николов получи пагони на капитан І ранг и беше назначен за командир на военно формирование. Капитан ІІІ ранг Райна Пенчева постави на раменете си пагоните на капитан ІІ ранг и получи назначение на отговорна длъжност в Щаба.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев връчи пагоните и поздрави двамата офицери, като им пожела успех на новите длъжности.

Обръщайки се към всички присъстващи в залата, контраадмирал Петев още веднъж им благодари за труда и постигнатото през изтичащата година. На тях и на техните близки той пожела здраве, благополучие и успешна реализация на всички лични и професионални начинания.

След края на официалната част, момчетата от групата коледари от Първа езикова гимназия с ръководител г-жа Нели Димова представиха пред военнослужещите и цивилните служители ритуал, с който коледарите „наричат” за здраве и берекет стопаните на домовете и тяхното домочадие. Всички присъстващи бяха възхитени от изпълнението на коледарите и най-вече от факта, че те съхраняват и обогатяват по един невероятен начин националните ни традиции.

Командирът на Военноморските сили благодари на възпитаниците на гимназията за отзивчивостта, за хубавите пожелания и изрази увереността си, че добрите взаимоотношения между учебното заведение и военните моряци ще продължат и в бъдеще.