Тържествени мероприятия по случай Празника на Военноморските сили в Бургас

Aug 09

СнимкаНа 9-ти август 2016 година военните моряци от Флотилия бойни и спомагателни кораби, дислоцирани в пункт за базиране Бургас, тържествено отбелязаха 137 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

Празникът започна на строевия плац с награждаване на военнослужещи от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби комодор Мален Чубенков.

След обяд, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Митко Петев, областния управител на Бургаска област, заместник-кмета на община Бургас,  много гости и ветерани, бяха поднесени цветя на Паметника на моряка в Морската градина – Бургас.

Проведе се празнично шествие до Драматичен театър „Адриана Будевска” където бе тържествено събрание-концерт и бяха наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители от командира на ВМС, областния управител на Бургаска област и кмета на община Бургас.

Празничната програма, посветена на 137 години  от създаването на Българските военноморски сили, продължи с концерт на Представителния духов оркестър на ВМС на сцена „Охлюва” в Морската градина.