Смяна на командира на флотските свързочници

Feb 01

 

Снимка 1На 1 февруари 2013 г. се състоя ритуал по сдаване на длъжността „Командир на военно формирование 26800 – Варна”.

В присъствието на командира на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов и комисия от Командването на ВМС, досегашният командир на формированието капитан І ранг Васил Кръстев сдаде длъжността на капитан І ранг Тенчо Стоев.

Гости на тържествения ритуал бяха и бившите командири на  формированието – офицерите от резерва капитан І ранг Васил Мочков, капитан І ранг Фьодор Пенев и капитан І ранг Румен Чешмеджиев.

Пред строя беше обявена заповедта за смяната, след което контраадмирал Николов  отправи думи на благодарност към капитан І ранг Кръстев за годините, отдадени в служба на ВМС.

Новият командир на формированието капитан І ранг Стоев беше приветстван за назначаването му на отговорната командна длъжност и за присвояване на следващо офицерско звание от командира на ВМС.

След 12 години като командир на Свързочния полк на флота, капитан І ранг Кръстев премина в запаса. Емоционалната раздяла с бойното знаме и личния състав на формированието, в което е започнала и преминала почти цялата му офицерска служба, завърши с  възглас от целия строй: „В мир и в бой – никога отбой!”, девиз на флотските свързочници.