Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

Jul 18

СнимкаНа 18 юли 2016 година Представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред бюст-паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас

В град Варна почетен караул и Представителният духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за отдаване на почести и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. Ритуалът бе част от общоградското поклонение по повод 179-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Строят на караула бе приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

На церемонията присъстваха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, кметът на град Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, народни представители от ПП ГЕРБ, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, районните кметове от община Варна, представители на държавната и местна власт, много граждани и ученици от варненските училища.

В град Бургас в Морската градина пред бюст паметника на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязана 179-та годишнина от рождението му.

Във военния ритуал участва почетният караул от състава на военно формирование 54950 – Бургас с командир на караула капитан-лейтенант Васил Събев. Строят бе приет от комодор Мален Чубенков – началник на гарнизон Бургас и командир на военно формирование 54950 – Бургас.В град Бургас в Морската градина пред бюст паметника на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязана 179-та годишнина от рождението му.

На тържествената церемония присъстваха заместник-кметът на град Бургас Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, главният секретар на МВР Георги Костов, представители на държавната и местна власт.